Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o tych słuchawkach? Jest lepszy zamiennik?

michalbtm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam  zepsuły sie słuchawki do moejgo telefonu i szukam nowych zalezy mi na dousznych ze wzgledu na wytłumienie otoczenia, nie jestem audiofilem i słucham muzyki wszelakiej od rapu do elektroniki/   miło by było gdyby   były wytrzymałe   i w granicach 100 zł / wpadły mi w oko te ale czy jest tu ktos kto sie zna na tym i moze mi polecic inne lub powiedziec czy w cenie 99 zł te sa warte uwagi .

http://allegro.pl/sluchawki-douszne-nuforce-ne-600m-mic-promocja-i5660442831.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=62499

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

ja bym brał tak do 100zł Roccat Syva :) pozdrawiam

Bo są 4gamers?

Nie wiem jak z brzmieniem ale nuforce to porządna marka, ja mogę z czystym sumieniem polecic brainwavz delta oraz snab ep81

­

Opublikowano

Bo są 4gamers?

Nie wiem jak z brzmieniem ale nuforce to porządna marka, ja mogę z czystym sumieniem polecic brainwavz delta oraz snab ep81

Niby tez mialem takie zdanie, ale na testgearze dobrze je ocenili, a to jest jeden z niewielu portali, ktoremu mozna ufac. 

Nie ma co ukrywać, że słuchawki okazały się miłym zaskoczeniem również podczas słuchania muzyki. Ich charakterystykę można określić jako ciemną, z nastawieniem na rozrywkowość, a nie na szczegółowość. Dźwięki są czyste i wyraźne. Są również bardzo podatne na zmiany w equalizerze, co umożliwia wydobycie z nich tej małej cząstki średnich tonów. Ich scena jest całkiem duża. Dominujące tu niskie tony w szczególności spodobają się m.in. fanom rapu, hip-hopu, dubstepu i muzyki elektronicznej. Zwolennikom muzyki klasycznej, jazzu, lekkiego popu i rocka zdecydowanie je odradzamy. Ogólnie jak lubimy klimaty dyskotekowe to śmiało możemy wybrać Syva.

Góra - wychodzi wysoko i jest dobrze słyszalna, ze względu na charakterystykę słuchawek brakuje jej naturalności i lekkości, nie kłuje w uszy (nie występuje sybilizacja).

Średnica - wycofana, podchodząca raczej pod niskie tony. Można powiedzieć, że praktycznie jej nie ma.

Dół - jest wysunięty przed resztę pasm, dominując nad pozostałymi w każdym aspekcie. Bas jest głęboki, mięsisty, rozlazły na resztę pasm i mocny, wręcz dudniący. Nawet w kawałkach, w których musi on zejść bardzo nisko, nie zmienia swojej charakterystyki (nie charczy) i ciągle jest o dziwo przyjemny dla ucha (oczywiście o ile lubimy mocne basy).

W momencie testów z dokanałowych słuchawek mieliśmy tylko SoundMagic E10 (w podobnej cenie) oraz kilka par słuchawek dołączanych do telefonów. Możemy powiedzieć, że E10 w porównaniu do Syva wydają się dużo bardziej równe, jaśniejsze na pasmach, o bardziej dynamicznym, lżejszym basie. Niemniej na pewno nie są lepsze - tu w dużej mierze zależy to od preferencji słuchacza. O ile nie przeszkadza nam ciemne brzmienie Roccat Syva, to po zastosowaniu korektora (o ile chcemy zmniejszyć basy) brzmią znacznie lepiej od dołączanych słuchawek do telefonów (w telefonach samsunga wystarczy np. wzmocnić w korektorze tony wysoki lub ustawić na wokal, a dół przestanie tak dominować). Trzeba jeszcze raz zaznaczyć, że nie są to słuchawki uniwersalne i źle dobrane kawałki (takie, które potrzebują jaśniejszych słuchawek) będą brzmiały co najwyżej przeciętnie.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Polecam od siebie Brainwavz Delta. Grają neutralnie, basu też im nie brakuje.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ja polecilbym w tym przedziale cenowym tylko Brainwavz Delta, wielki + tych sluchawek jest taki, ze przychodza wraz z piankami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...